Ինչպե՞ս սնվել հղիության ընթացքում

Ինչպե՞ս սնվել հղիության ընթացքում

 

 1. Բազմազանություն սննդակարգում

   - Ձեր սննդակարգում ներառեք տարբեր մթերքներ բոլոր հիմնական խմբերից՝ սպիտակուցներ, ածխաջրեր, ճարպեր, վիտամիններ և հանքանյութեր:

   - Օգտագործեք շատ թարմ բանջարեղեն և մրգեր, ամբողջական հացահատիկներ, անյուղ սպիտակուցներ (օրինակ՝ հավ, ձուկ, ձու, հատիկաընդեղեն) և օգտակար ճարպեր (օրինակ՝ ավոկադո, ընկույզ, ձիթապտղի յուղ):

IMG_0058.jpeg (118 KB)


2. Ֆոլաթթու
   - Ֆոլաթթուն հատկապես կարևոր է հղիության վաղ փուլերում՝ պտղի նյարդային խողովակի թերությունների կանխարգելման համար: Այն կարելի է գտնել կանաչ տերևավոր բանջարեղենում, հատիկաընդեղենում, ցիտրուսային մրգերում, ինչպես նաև բժիշկի կողմից նշանակված հավելումներում:

IMG_0059.jpeg (52 KB)

 3. Կալցիում և վիտամին D

   - Կալցիումը կարևոր է երեխայի ոսկրերի և ատամների ձևավորման համար: Հիմնական աղբյուրներն են՝ կաթնամթերքը, կանաչեղենը, նուշը և այլն։

   - Վիտամին D-ն նպաստում է կալցիումի յուրացմանը և կարելի է ստանալ արևի լույսից, ինչպես նաև յուղալի ձկներից և հարստացված մթերքներից:

IMG_0061.jpeg (140 KB)

 4. Երկաթ

   - Հղիության ընթացքում երկաթի պահանջը մեծանում է, քանի որ այն անհրաժեշտ է մոր և երեխայի համար հավելյալ արյան արտադրության համար: Երկաթի աղբյուրներ են՝ կարմիր միսը, լյարդը, սպանախը, հատիկաընդեղենը: Երկաթն ավելի լավ է յուրացվում վիտամին C-ի հետ, այնպես որ համադրեք այն մրգերի և բանջարեղենի հետ:

5. Սպիտակուցներ

   - Սպիտակուցն անհրաժեշտ է պտղի հյուսվածքների աճի և մոր արյան ծավալի ավելացման համար: Սննդակարգում ներառեք միս, ձուկ, ձու, հատիկաընդեղեն, ընկույզ և կաթնամթերք:

IMG_0062.jpeg (49 KB)

6. Վնասակար մթերքների սահմանափակում

   - Խուսափեք հում կամ թերի եփած մթերքների օգտագործումից, ինչպիսիք են հում ձվերը, հում ձուկը, չպաստերացված կաթնամթերքը, քանի որ դրանք կարող են պարունակել վնասակար բակտերիաներ:

   - Սահմանափակեք կոֆեինի օգտագործումը և ամբողջությամբ խուսափեք ալկոհոլից:

IMG_0063.jpeg (236 KB)

7. Հեղուկների ընդունում

   - Խմեք բավարար քանակությամբ ջուր՝ ջրազրկումը կանխելու համար: Սա հատկապես կարևոր է մոր առողջության և ամնիոտիկ հեղուկի նորմալ մակարդակի պահպանման համար:

 

 8. Չափաբաժիններ և սննդի ընդունման կանոնավորություն

   - Սնվեք փոքր չափաբաժիններով, բայց ավելի հաճախ՝ խուսափելու համար շատ ուտելուց և կայուն էներգիայի մակարդակ պահպանելու համար:

   - Սա նույնպես օգնում է խուսափել սրտխառնոցից և այրոցից, որոնք կարող են ուղեկցել հղիությանը:


 9. Նախածննդյան վիտամիններ

   - Ձեր բժիշկը կարող է առաջարկել նախածննդյան վիտամիններ՝ ձեզ և ձեր երեխային անհրաժեշտ բոլոր սննդանյութերով ապահովելու համար: Սա հատկապես կարևոր է այն վիտամինների և հանքանյութերի համար, որոնք դժվար է բավարար քանակով ստանալ միայն սննդից:

IMG_0064.jpeg (67 KB)

10. Լսեք ձեր օրգանիզմին

   - Հղիությունը այն ժամանակն է, երբ կարևոր է ուշադիր լսել ձեր օրգանիզմին: Եթե դուք զգում եք սննդային հակակրանք որոշակի մթերքների հանդեպ, փորձեք հարմարեցնել ձեր սննդակարգը, որպեսզի այն մնա սննդարար:

 

Կարևոր է խորհրդակցել բժշկի կամ սննդաբանի հետ՝ անհատական առաջարկությունների համար, որոնք կարող են կախված լինել ձեր առողջությունից և հղիության առանձնահատկություններից։

Հետևեք մեզ https://t.me/pavelsotskiy , https://www.fb.com/Pavel.Sotskiy և https://www.instagram.com/pavel_sotskiy/ ավելին իմանալու համար

Սեռական հարաբերությունը վաղ շրջանում կարո՞ղ է վիժում առաջացնել

Սեռական հարաբերությունը վաղ շրջանում կարո՞ղ է վիժում առաջացնել

Սեռական հարաբերությունը հղիության վաղ շրջանում չի համարվում…

Ի՞նչ ինֆեկցիաներ կարող են առաջանալ հղիության ընթացքում.կանխարգերում և բուժում

Ի՞նչ ինֆեկցիաներ կարող են առաջանալ հղիության ընթացքում.կանխարգերում և բուժում

Հղիության ընթացքում կնոջ օրգանիզմը դառնում է ավելի …

Ինչ է էպիզիոտոմիան և ինչպես վերականգնվել դրանից հետո

Ինչ է էպիզիոտոմիան և ինչպես վերականգնվել դրանից հետո

Ծննդաբերության ժամանակ հեշտոցը լայնանում է, բայց երբեմն դա կարող է բավարար չլինել երեխայի գլուխը տեղավորելու համար

Ինչպե՞ս է գործում հղի կանանց դիմադրողականությունը

Ինչպե՞ս է գործում հղի կանանց դիմադրողականությունը

Գենի և դիմադրողականության տեսանկյունից՝ պտուղը օտար օրգանիզմ է կնոջ համար