Ձիթապտղի ձեթ

Ձիթապտղի ձեթն օժտված է օգտակար այնօիսի հատկություններով, որ պաշտպանում է բազմաթիվ հիվանդություններից և օգնում է պահպանել առողջությունը։ Լավագույն տեսակը «Extra virgin olive oil» տեսակն է, որն ստանում են առաջին սառը մամլման արդյունքում՝ այդպիսով նրանում պահպանելով ձիթապտղի օգտակար բոլոր հատկությունները։ Լիովին յուրացվում է օրգանիզմում։
Պարունակում է վիտամին А, С, В, Е, D, К, F, չհագեցած ճարպաթթուներ, հակաօքսիդանտներ, ֆոսֆոլիպիդներ, ֆիտոստերոլներ, քլորոֆիլ և օգտակար այլ նյութեր։
Օգտակար հատկությունները
Ամրացնում է իմունային համակարգը։
Նվազեցնում է օնկոլոգիական հիվանդությունների առաջացման վտանգը, հատկապես՝ կրծքագեղձի քաղցկեղը։
Հրաշալի ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա, կանխում է ինֆարկտը, ինսուլտը, աթերոսկլերոզը, արյան մեջ նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, ամրացնում է անոթների պատերը։
Կարգավորում է արյան ճնշումը։
Լավացնում է ստամոքսաղիքային տրակտի աշխատանքը, օգնում բուժել խոցային հիվանդությունը, ունի թույլ լուծողական և լեղամուղ հատկություն։
Նպաստում է օրգանիզմից թունավոր նյութերի և խարանների դուրսբերմանը։
Նրանում պարունակվող վիտամին D-ն օգնում է յուրացնել կալցիումը, այդ պատճառով խորհորդ է տրվումերեխաներին և տարեցներին։
Ցուցված է ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց։ Նպաստում է վերքերի ու քերծվածքների ապաքինմանը։
Օժտված է երիտասարդացնող հատկությամբ, նպաստում է կնճիռների հարթեցմանը, կանխում է դրանց առաջացումը, մաշկն ավելի առաձգական է դարձնում, լավացնում է գույնը։
Նպաստում է մազերի և եղունգների որակի բարձրացմանը։
Հակացուցված է խոլեցիստիտ ունեցող մարդկանց։ Հազվադեպ կարող է ալերգիա առաջացնել։ Խորհուրդ չի տրվում ջերմային մշակման ենթարկել ձիթապտղի ձեթը, քանի որ տաքացման դեպքում այն կորցնում իր բոլոր օգտակար հատկությունները։ Կարելի է նրանով համեմել աղցաններն ու ուտեստները։