Լոռամիրգ ուտելու 6 պատճառ

Լոռամիրգ ուտելու 6 պատճառ

Լոռամիրգը հիմնականում բաղկացած է ածխաջրերից, այդ թվում՝ մանրաթելերից և այնպիսի միացություններից, որոնք անմիջականորեն ազդում են առողջության վրա։

1. Լոռամիրգը պարունակում է շատ վիտամիններ. 100 գ լոռամիրգը պարունակում է C վիտամինի օրական անհրաժեշտ չափաբաժնի 24%-ը: Ասկորբինաթթուն նվազեցնում է քրոնիկ բորբոքային գործընթացների առաջացման վտանգը, օգնում է կարգավորել արյան ճնշումը, բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը, նպաստում է երկաթի կլանմանը, հետևաբար պաշտպանում է սակավարյունությունից:

Ընթերցեք նաև՝ Բրոկոլի ուտելու 8 պատճառ

2. Պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ: Սա նույն վիտամին C-ն է, մանգանը և պոլիֆենոլի որոշ միացություններ:

• Կվարցետին: Շնորհիվ այս հակաօքսիդանտի՝ լոռամիրգն ունի պոտենցիալ հակաքաղցկեղային հատկություն։

• Միրիցետին: Սա նույնպես ունի հակաքաղցկեղային հատկություն:

• Պեոնիդին: Այս գունային-հակաօքսիդիչը լոռամրգին հաղորդում է մանուշակագույն-կարմիր երանգ: Այն նաև նպաստում է սրտանոթային խանգարումների, բորբոքային հիվանդությունների կանխարգելմանը և նույնիսկ օգնում է պաշտպանել ուղեղի նեյրոնները։

•Ուրսոլաթթու։ Այս հակաօքսիդիչը շատ դեղաբույսերի մեջ է պարունակվում և ունի հզոր հակաբորբոքային ազդեցություն:

• Լոռամիրգը պաշտպանում է միզուղիների վարակներից։ Որպես կանոն՝ միզուղիների վարակները (ցիստիտ, ուրետրիտ, պիելոնեֆրիտ) աղիքային բակտերիայի հետևանքով են առաջանում։ Այն ամրանում է միզապարկի և միզուղիների լորձաթաղանթին և առաջացնում բորբոքում: Լոռամիրգը պարունակում է եզակի ֆիտոնուտրիենտներ՝ A տիպի պրոանտոցիանիդներ, որոնք խանգարում են բակտերիային՝ ամրանալ լորձաթաղանթին: Այսպիսով, այս հատապտղի օգտագործումը կարող է նվազեցնել վարակի զարգացման վտանգը։

3. Լոռամիրգը, կանխում է հակաբիոտիկների նկատմամբ կայունության առաջացումը։ ԱՀԿ-ն հակաբիոտիկների նկատմամբ կայունությունը համարում է մարդկությանը սպառնացող վտանգ։ Հակաբիոտիկների անվերահսկելի օգտագործումը հանգեցնում է նրան, որ ախտածին մանրէները «հարմարվում են» հակաբիոտիկներին և բակտերիալ վարակները դառնում են անբուժելի: Սակայն, գիտնականները լոռամրգի մեջ հայտնաբերել են նյութեր, որոնք կարող են կանխել հակաբիոտիկների նկատմամբ կայունությունը։

4. Լոռամիրգն օգնում է պահպանել ուղեղի առողջությունը։ Շնորհիվ հակաօքսիդանտների՝ լոռամիրգն օգնում է օրգանիզմին դիմակայել նեյրոնների մուտացիային և ոչնչացմանը։ Այսինքն, լոռամրգի օգտագործումը պաշտպանում է ուղեղը նեյրոդեգեներատիվ փոփոխություններից:

5. Բարելավում է սրտանոթային համակարգի առողջությունը։ Լոռամիրգը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, ինչի շնորհիվ էլ մեծ դեր է խաղում սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելման գործում։ Լոռամրգի հյութը/թուրմը՝

• բարձրացնում է «լավ» խոլեստերինի մակարդակն օրգանիզմում,

• Նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակն օրգանիզմում,

•արյան անոթները դարձնում է ավելի առաձգական, ինչը թույլ է տալիս նորմալացնել արյան ճնշումը,

•նվազեցնում է արյան անոթների բորբոքման վտանգը։ Ո՞ւմ է հակացուցված լոռամիրգը Լոռամիրգը խորհուրդ է տրվում չօգտագործել այն մարդկանց, ովքեր ունեն՝

•քարեր երիկամներում

•արյան բարձր խտություն։
 

Աղբյուրը
 
Բաժանորդագրվեք նաև մեր․ Տելեգրամյան ալիքին , Ֆեսբուքյան էջին, Ինստագրամյան էջին , Յութուբյան ալիքին
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: