Ինչո՞ւ է թթու կաղամբն այդքան օգտակար

Ինչո՞ւ է թթու կաղամբն այդքան օգտակար

Որո՞նք են թթու կաղամբի օգտակար հատկությունները: Ֆերմենտացումից հետո կաղամբը պարունակում է բազմաթիվ պրոբիոտիկներ և հագեցած է հակաօքսիդանտներով: Բացի այդ, այն մեծացնում է վիտամինների և հանքանյութերի պարունակությունը։ Այս բոլոր նյութերի շնորհիվ թթու կաղամբը ձեռք է բերում նոր օգտակար հատկություններ։

Բարելավում է մարսողությունը

Թթու կաղամբը պարունակում է պրոբիոտիկներ՝ աղիներում ապրող բակտերիաներ: Դրանք բարելավում են մարսողությունը և օգնում են կլանելու սննդանյութերը, ներառյալ վիտամիններն ու հանքանյութերը: Բարձրացնում է դիմադրողականությունը Թթու կաղամբը պարունակում է Lactobacillus և Bifidobacterium, որոնք աղիներում թթվային միջավայր են ստեղծում և դրանով իսկ արգելակում են վնասակար միկրոօրգանիզմների աճը: Իսկ երբ միկրոֆլորան առողջ է, իմունային համակարգը ճիշտ և օպերատիվ արձագանքում է պաթոգեններին, քանի որ իմունային համակարգի բջիջների 70%-ը գտնվում է աղիները շրջապատող հյուսվածքներում։ Թթու կաղամբի մյուս առավելությունն այն է, որ այն պարունակում է ֆլավոնոիդներ:

Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ դրանք նվազեցնում են բորբոքումները, աջակցում են իմունային պատասխանին և բջիջների նորմալ աշխատանքին: Բարելավում է մաշկի վիճակը Թթու կաղամբում պարունակվող կաթնաթթվային բակտերիաները օգնում են պահպանելու մաշկի միկրոբիոմի հավասարակշռությունը։ Իհարկե, թթու կաղամբը հազիվ թե կարելի է անվանել մաշկային հիվանդությունների համադարման, սակայն այն կարող է նվազեցնել ցան առաջացնող վնասակար բակտերիաների թիվը։

Պաշտպանում է վտանգավոր հիվանդություններից: Թթու կաղամբը պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ։ Սրանք նյութեր են, որոնք պաշտպանում են բջիջները ազատ ռադիկալներից: Ազատ ռադիկալները անկայուն մոլեկուլներ են, որոնք առաջացնում են օքսիդատիվ սթրես և դրանով իսկ մասնակցում են տարբեր պաթոլոգիաների զարգացմանը, ինչպիսիք են քաղցկեղը կամ սրտանոթային համակարգի հիվանդությունները:

Օգնում է ստանալու անհրաժեշտ վիտամինները։ Թթու կաղամբն օգտակար է, քանի որ պարունակում է վիտամինների և հանքանյութերի մի ամբողջ փունջ, որոնք անհրաժեշտ են մեր օրգանիզմին ամեն օր։ Բացի A, C և K վիտամիններից, կաղամբը նաև փոքր քանակությամբ պարունակում է.

• վիտամին B6

• վիտամին B9 (ֆոլաթթու)

• կալիում

• մագնեզիում

• երկաթ

• կալցիում:

Այս բոլոր նյութերն օգնում են պահպանելու առողջությունը:

Որքա՞ն հաճախ կարելի է թթու կաղամբ ուտել:

Բժիշկները խորհուրդ են տալիս ամեն օր ուտել ֆերմենտացված մթերքներ։ Սակայն պետք է հաշվի առնել, որ մեծ չափաբաժինը կարող է առաջացնել գազեր:

Կան մի քանի պայմաններ, երբ պետք է զգույշ լինել թթու կաղամբ ուտելիս.

• ալերգիա համեմունքների նկատմամբ, որոնք երբեմն ավելացնում են կաղամբին թթու դնելուց առաջ,

• ստամոքս-աղիքային տրակտի սուր հիվանդություններ, ինչպիսիք են բաց խոցերը,

• Սրտանոթային հիվանդությունների համար աղի սահմանափակ պարունակությամբ դիետա,

• հակակոագուլյանտներ ընդունելը, քանի որ վիտամին K-ն կարող է ազդել արյան մակարդման վրա:

 

Աղբյուրը
 
Բաժանորդագրվեք նաև մեր․ Տելեգրամյան ալիքին , Ֆեսբուքյան էջին, Ինստագրամյան էջին, Յութուբյան ալիքին

Ինչ է Կվինկեի այտուցը և ինչպես կանխել այն

Ինչ է Կվինկեի այտուցը և ինչպես կանխել այն

Ե՞րբ է անհրաժեշտ շտապ օգնություն կանչել

Ինչ անել, եթե անընդհատ հոգնածություն եք զգում

Ինչ անել, եթե անընդհատ հոգնածություն եք զգում

Յուրաքանչյուր մարդ ժամանակ առ ժամանակ հոգնում է։

Առողջ սովորություններ

Առողջ սովորություններ

Մեծահասակին անհրաժեշտ է 7-9 ժամ քուն

Ինչու է սերմնահեղուկը խիտ

Ինչու է սերմնահեղուկը խիտ

Սովորաբար սերմնահեղուկը նման է միատարր հեղուկի՝ կաթնագույն սպիտակից մինչև մոխրագույն-դեղնավուն գույնի, հատուկ հոտով: