9 մթերք, որոնք կօգնեն ձեզ տաք մնալ ցրտին

9 մթերք, որոնք կօգնեն ձեզ տաք մնալ ցրտին 
Ամենադաժան սառնամանիքի ժամանակ ո՛չ տաք հագուստը, ո՛չ ծածկոցն ու տաքացուցիչը չեն օգնի: Դուք կմրսեք, եթե ճիշտ չեք սնվում, և ձեր օրգանիզմը չունի վիտամինների բավարար պաշար: Մրսածությունից ու սառը ձեռքերից խուսափելու համար անհրաժեշտ է միայն ձեր սննդակարգում ներառել ձմեռային ճիշտ սնունդ:  
Ահա՛ մի փոքրիկ ցանկ: 
Ընթերցեք նաև՝ 10 մթերք, որոնք կապահովեն ձեզ մագնիումով
Հնդկացորեն 
Այն պարունակում է ռուտին, որն անհրաժեշտ է արյան լավ շրջանառության և առողջ առաձգական անոթների համար: Բացի այդ, ռուտինը ուժեղացնում է այլ օգտակար տարրերի ազդեցությունը, ինչպիսին է վիտամին C- ն։ 
Հնդկացորենը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ և էական ամինաթթուներ, մասնավորապես` տրիպտոֆան, որն անհրաժեշտ է լավ տրամադրության համար: 
Թթու կաղամբ 
Վիտամին C-ի ձմեռային հիմնական և անփոխարինելի աղբյուրը թթու կաղամբն է, որն իր հերթին աշխուժացնում և բարելավում է արյան շրջանառությունը: Կաղամբը մեծացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունն ու սթրեսի նկատմամբ դիմադրությունը, նպաստում հյուսվածքների երիտասարդացմանը: 
Նուռ 
Պայծառ կարմիր հատիկները պետք է օգտագործվեն ոչ միայն որպես փլավի կամ աղցանի զարդարանք: Ցուրտ սեզոնի ընթացքում նուռը պետք է ընդգրկվի ձեր սննդակարգում: Այս պտուղը վիտամին C-ի լավագույն աղբյուրներից մեկն է, այն պաշտպանում է մրսածությունից և ինֆեկցիաներից, ինչպես նաև դրական ազդեցություն ունի արյան շրջանառության վրա: Բացի այդ, նուռը ուժեղացնում է փոքր անոթները: 
Ծովակաղամբ 
Եթե օրգանիզմում յոդի քանակը բավարար չէ, ապա դուք անընդհատ կմրսեք նույնիսկ համեմատաբար տաք սենյակում: Ծովակաղամբի օգնությամբ դուք կարող եք լրացնել այս կարևոր տարրի պակասը, ինչպես նաև կուտակել անհրաժեշտ վիտամիններ (օրինակ՝ B խմբի) և բարձրացնել ձեր դիմադրողականությունը:  
Խուրմա 
Ձմռանը ոչ միայն սառնամանիքն է վտանգավոր, այլև մթությունը: Ձմռանը ուշ է լուսանում, շատ շուտ է մթնում, արդյունքում՝ մարդկանց մեծ մասը պարզապես լույս չի տեսնում: Եվ, իհարկե, սկսվում է սեզոնային դեպրեսիա: Խուրման, որը յոդի և բետա-կարոտինի աղբյուր է, կօգնի բարելավելու տրամադրությունը: Եթե օրական 3 խուրմա ուտեք, զգալիորեն կուժեղացնեք ձեր իմունային համակարգը և կդառնաք ավելի լավատես: 
Ճարպոտ ձուկ 
Դիետայի, հատկապես ձմեռային դիետայի համար շատ կարևոր մթերքներից մեկը ձուկն է: Ձուկը լրացնում է մեր սեզոնային վիտամին D-ի պակասը: Անհրաժեշտ է, որ կալցիումը կլանվի: Ճարպոտ ձուկը ազդում է մեր տրամադրության վրա, և ընթանում է սերատոնինի արտադրությունը տրիպտոֆան ամինաթթվից: 
Հնդկահավ 
Ձմեռային դիետայի հիմքը բարդ ածխաջրերն ու սպիտակուցներն են: Հնդկահավի միս պետք է ուտել օրական առնվազն 100 գ: Այն պարունակում է մեզ համար անհրաժեշտ կալիումի քանակ, որը պահում է անոթները լավ վիճակում, և մենք չենք սառչում: 
Վարսակի ալյուր 
B խմբի վիտամինները շատ կարևոր են ցուրտ սեզոնին, դրանք լավ տրամադրությամբ են լիցքավորում և ուղեղն ուժեղ վիճակում պահում՝ չնայած օրվա կարճ ցերեկային ժամերին: Բացի այդ, վարսակի ալյուրը պարունակում է բարդ ածխաջրեր, որոնք երկար ազդեցություն են ունենում մեր օրգանիզմի վրա՝ առնվազն կես օր: 
Կարտոֆիլ 
Եթե արյան անոթների հետ խնդիրներ կան, ապա, ամենայն հավանականությամբ, նախ ոտքերի ու ձեռքերի մատները կտուժեն. դրանք ավելի հեռու են սրտից, և ջերմությունը չի հասնում նրանց: Կարտոֆիլը կօգնի աջակցելու արյան անոթներին: Այն պարունակում է վիտամին C և կալիում: Բացի այդ, կարտոֆիլը բավականին բարձր կալորիականություն ունի, ինչը օգնում է  երկար ժամանակ քաղց չզգալուն:
 
Աղբյուրը
Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Ի՞նչ կպատահի, եթե թթված կաթ կամ ժամկետանց կեֆիր խմեք

Թարմ կաթը գործնականում զերծ է բակտերիաներից

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Աղիքների համար օգտակար 10 մթերքներ

Նստակյաց ապրելակերպը և ոչ ճիշտ սննդակարգը հաճախ բացասաբար են անդրադառնում մարսողական համակարգի վրա: Կարող եք բարելավել իրավիճակը՝ փոփոխելով ձեր սննդակարգը

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Սննդակարգը փորկապության դեպքում. օգտակար և վնասակար մթերքները

Փորկապությունը տարածված խանգարում է, որը նկատվում է բոլոր տարիքային խմբերի տղամարդկանց ու կանանց մոտ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Ինչո՞ւ և որքա՞ն ուտել հացահատիկի թեփ

Թեփը ստանալու համար մանրացնում են հացահատիկը։ Այն ներառում է վիտամիններ՝ PP, B1, B2, E, երկաթ, մագնեզիում, ցինկ, կալիում և այլ օգտակար հանքային տարրեր: