Ո՞րն է ավելի օգտակար՝ սպիտակո՞ւցը, թե՞ դեղնուցը

Ո՞րն է ավելի օգտակար՝ սպիտակո՞ւցը, թե՞ դեղնուցը

Ձվի սպիտակուցի առավելությունները

Ձուն սպիտակուցի ամենաորակյալ աղբյուրներից մեկն է և ավելի հարուստ է կովի կաթից ու տավարի մսից: 100 գ սպիտակուցում ավելի քիչ օգտակար սպիտակուց կա, քան դեղնուցում՝ 10,8գ / 16,4 գ-ի հարաբերակցությամբ։

Ինչո՞վ է օգտակար դեղնուցը

Դեղնուցը պարունակում է ոչ միայն պրոտեին, այլ նաև մի քանի տարբեր տեսակի ճարպեր՝ ներառյալ մոնոհագեցածները, որոնք թույլ են տալիս պահպանել արյան մեջ խոլեստերինի նորմալ մակարդակը։ Այն նաև պարունակում է պոլի-չհագեցած ճարպեր։

Ընթերցեք նաև Աղիքների համար օգտակար 10 մթերք

Դրանց թվում են օմեգա-3 ճարպաթթուները, որոնք անհրաժեշտ են ուղեղի նորմալ աշխատանքի համար: Ո՞րն է ավելի առողջ՝ սպիտակո՞ւցը, թե՞ դեղնուցը Դրանք համեմատելու կարիք չկա․ մարդուն անհրաժեշտ է և՛ սպիտակուց, և՛ դեղնուց։

Սպիտակուցը շատ ավելի քիչ կալորիական է՝ 15 կկալ՝ 52 կկալի դիմաց, սակայն դեղնուցի օգնությամբ դուք ստանում եք առողջ վիտամիններ և ճարպեր։ Հետևաբար, խորհուրդ է տրվում ուտել օրական մեկ ձու։

 

Աղբյուրը
 
Բաժանորդագրվեք նաև մեր․ Տելեգրամյան ալիքին , Ֆեսբուքյան էջին, Ինստագրամյան էջին, Յութուբյան ալիքին

Ինչ է Կվինկեի այտուցը և ինչպես կանխել այն

Ինչ է Կվինկեի այտուցը և ինչպես կանխել այն

Ե՞րբ է անհրաժեշտ շտապ օգնություն կանչել

Ինչ անել, եթե անընդհատ հոգնածություն եք զգում

Ինչ անել, եթե անընդհատ հոգնածություն եք զգում

Յուրաքանչյուր մարդ ժամանակ առ ժամանակ հոգնում է։

Առողջ սովորություններ

Առողջ սովորություններ

Մեծահասակին անհրաժեշտ է 7-9 ժամ քուն

Ինչու է սերմնահեղուկը խիտ

Ինչու է սերմնահեղուկը խիտ

Սովորաբար սերմնահեղուկը նման է միատարր հեղուկի՝ կաթնագույն սպիտակից մինչև մոխրագույն-դեղնավուն գույնի, հատուկ հոտով: